Hrách v krmné dávce poskytuje vysoce kvalitní zdroj bílkovin, tuků a sacharidů, které se během trávení pomalu přeměňují na glukózu.
Hrachové vločky je vhodné zařadit do krmné dávky jako surovinu s vysokým, přírodním obsahem vitaminů, minerálů, stopových prvků v koncentrované formě, při redukčních dietách i u diabetických pacientů.
Hrachové vločky ze zeleného hrachu, který patří mezi skupinu bobovitých a řadí se mezi luštěniny.
Je přirozeně bezlepkovou potravinou s vysokým obsahem nutričních látek.
Na rozdíl od čerstvého hrachu, tato vyzrálá luštěnina v sobě nese energetické zásoby pro budoucí klíčení nové rostliny.
Obsahuje vitaminy A, C, E, H a K ze skupiny B - B1, B2, B3, B5, B9 - kyselinu listovou, ze stopových prvků Mn, Cu, Zn, Ni, I, Cr, Se, z minerálních látek Mg, Ca, Na, S, fosfor (P) který je důležitý pro energetický metabolismus.
Vysoký obsah draslíku (K) je nezbytný pro udržení osmotického tlaku, významně se podílí na metabolizmu cukrů a bílkovin, společně se b zabezpečují rovnováhu vnitřního prostředí organismu a jeho acidobazickou rovnováhu.
Foto je ilustrační.