Jáhly jsou lehce stravitelná bezlepková potravina.
Mají velmi příznivý poměr živin blížící se doporučovanému poměru bílkovin, sacharidů, tuků s vyšším podílem esenciálních aminokyselin.
Jsou významnějším zdrojem vitaminů než ostatní obilniny, svojí nutriční hodnotou se vyrovnají ovesným vločkám.
Mají příznivý poměr bílkovin, tuků i sacharidů.
Důležitý je obsah vitaminů B1 a B2, minerálních látek, zvláště draslíku, hořčíku, železa, zinku, fosforu, mědi a vysokým podílem křemíku podporují kvalitu srsti a pokožky.
Je to jediná zásaditá obilovina, která je vhodná při žaludečních obtížích.
Předností této hydrotermizované přílohy je vysoká nutriční hodnota, lehká stravitelnost, obsah vlákniny, vitamínů a minerálů.
Balení: 1000 g = ± 5 kg hotové přílohy.
Foto je ilustrační.
Jáhlové vločky, mrkev, pastinák kořen, celer kořen, pór letní, hrachové vločky, petržel nať, špenát list.