Nutri Yeast granulované pivovarské kvasnice saccharomyces cerevisiae s obsahem funkční vlákniny, biologicky dostupných aktivních látek a živin.
Jedinečná synergie vysoce stravitelné funkční vlákniny pivovarského mláta s nízkým glykemickým indexem, posiluje nutriční vlastnosti pivovarských kvasnic o hodnotné 1,3/1,6-beta D-glukany, mannan-oligosacharidy (MOS), nukleotidy.
Buněčné stěny kvasinek, s prebiotickým účinkem jsou efektivní při vázání a eliminaci škodlivých patogenních mikroorganismů v gastrointestinálním traktu. Jsou zdrojem potravy pro „přátelské bakterie GI“ stimulují jejich růst a aktivitu, přispívají k regeneraci střevních buněk, zlepšují gastrointestinální stabilitu s výraznou podporou imunitního systému. Kvasničné nukleotidy obsahují vysoce koncentrovanou směs aminokyselin a peptidů s krátkým řetězcem. Podílí se na vývoji imunitního systému, zlepšují trávení, regeneraci organismu v rekonvalescenci. Beta -1,3/1,6 - D glukany obsahují látky s vysokou imuno-modulační schopností, stimulující přirozenou imunitní odpověď organismu.
Díky vyvážené kombinaci lze Nutri Yeast využít pro:
✔ Podporu trávení a střevní mikroflóry – prebioticky působící složky, zlepšují rovnováhu střevní mikroflóry, podporují zdravé trávení a vstřebávání živin.
✔ Zdroj lehce stravitelné energie a bílkovin – pro chovné, zatěžované a staré koně, dodává energii bez nadměrné zátěže trávicího traktu.
✔ Podpora imunity – 1,3/1,6-beta D-glukany stimulují aktivitu makrofágů a dalších obranných buněk, zvyšují odolnost vůči infekcím.
✔ Zlepšení kvality srsti a kopyt – biotin, zinek a další stopové prvky, methionin a lyzin pro regeneraci pokožky, kopyt, přispívají ke zdravé kožní bariéře.
✔ Detoxikace organismu – podpora regenerace jaterních buněk, schopnost jater neutralizovat škodlivé látky, vyvazovat škodlivé bakterie a toxiny.
✔ Podpora chuti k jídlu – stimulace aktivity bakterií v tlustém střevě, zlepšuje fermentaci vlákniny, zvyšuje dostupnost živin. 1,3/1,6-beta D-glukany, mannan-oligosacharidy (MOS) regulují střevní mikrobiom, eliminují nepříjemné pocity spojené s nadýmáním. Fermentační aromatické látky, přirozeně podporují ochotu k příjmu krmiva, zlepšují chutnost krmné dávky.