Ovesné, žitné a ječné vločky jsou vyrobeny z celých zrn obilnin, které obsahují většinu cenných látek - sacharidy, minerální látky, rostlinné bílkoviny, nenasycené mastné kyseliny, vitamíny a vlákninu.
Žito je silná a odolná obilnina, obsahující významné vitaminy B1, B2, B3, B5, B6, vitamin E, K, biotin, kyselinu listovou, flavonoidy.
Minerály a stopové prvky: vápník, hořčík, fosfor, draslík, měď, železo, mangan, selen, křemík, zinek.
Ječné vločky jsou výborným zdrojem sacharidů, obsahují vyšší množství vitaminů skupiny B
a polysacharid s imunostimulačním účinkem beta-glukan, podílející se na snížení hladiny cholesterolu.
Obilné vločky, jsou zdrojem kvalitní vlákniny, která podporuje pasáž zaživatiny a blahodárně působí na střevní peristaltiku.
Jsou i bohatým zdrojem vitaminu E, flavonoidů a křemíku, který se podílí na tvorbě pojivové tkáně, kůže a kvality srsti a drápů, kterým dodává pevnost.
Obsahují zdroj lecitinu, důležité složky a energetického zdroje pro svaly a mozek.
Kombinace obilných vloček a zeleniny se osvědčily jako vhodná příloha v denní krmné dávce i jako součást diet při poruchách trávicího traktu.
Předností této přílohy je vysoká nutriční hodnota, lehká stravitelnost, obsah vlákniny, vitamínů a minerálů.
Balení: 1000 g = ± 6,7 kg hotové přílohy
Foto je ilustrační.
Ovesné, žitné, ječné vločky, mrkev, pastinák kořen, celer kořen, pór letní, hrachové vločky, petržel nať, špenát list.